Orkesten uit Almelo en Tubbergen slaan handen ineen voor groots concert in hal Cogas

Noaberconcert Almelo / Tubbergen
2 oktober 2019
Najaarsconcert Dr. Schaepmanharmonie
13 november 2019
Laat alles zien

Orkesten uit Almelo en Tubbergen slaan handen ineen voor groots concert in hal Cogas

ALMELO/TUBBERGEN – Zeker zeventig muzikanten vulden de centrale hal van Cogas in Almelo afgelopen zaterdag met muzikale klanken. Een bijzondere setting voor de leden van het Orkest van Almelo en de Dr. Schaepman-Harmonie Tubbergen. 

Jeroen de Kleine 13-10-19, 13:07 

Met het concert in de hal gaven de orkestleden vervolg aan een eerder gezamenlijk optreden in 2018. Toen bezochten de muzikanten van het Orkest van Almelo Tubbergen voor een voorstelling. Ditmaal was het de beurt aan de leden van de Dr. Schaepman-Harmonie om naar Almelo af te reizen. In Twente is het immers een goede gewoonte om af en toe bij de buren op bezoek te gaan, vonden de organisatoren van het concert bij Cogas. 

Andere aanpak

De aanpak verschilde van de vorige editie. Eerder speelde eerst het ene orkest een aantal stukken en na de pauze het andere. Het concert werd dan afgesloten met een gezamenlijk uitgevoerde mars. Afgelopen zaterdag geen wisselingen op het podium, maar een constante samenwerking tussen de zeventig muzikanten uit Tubbergen en Almelo. Dirigenten Dianne Eising (Orkest van Almelo) en Kimmy Reef (Dr. Schaepman-Harmonie) leidden alle muzikale capriolen zoveel mogelijk in goede banen. 

De orkesten zorgden voor een afwisselend programma, waarbij de deelnemers zowel citeerden uit klassieke composities als modernere liederen. 

https://www.tubantia.nl/almelo/orkesten-uit-almelo-en-tubbergen-slaan-handen-ineen-voor-groots-concert-in-hal-cogas~aaae4246/?fbclid=IwAR1Lfk16ColQg-vr26UBlXjIPMJEhQkaQXdIUrq9OSMr7SSA4hT8EfHC3_w