New Edition en Dr. Schaepmanharmonie laten Tubbergen swingen

2 oktober 2019
Laat alles zien

New Edition en Dr. Schaepmanharmonie laten Tubbergen swingen

In de Verdegaalhal in Tubbergen werd afgelopen zaterdag een gezamenlijk optreden gehouden door bigband New Edition en het A-orkest van de Dr. Schaepmanharmonie. Hiermee werd een lang bestaand en vorig jaar concreet gemaakt voornemen waargemaakt. Niet alleen het voornemen om samen muziek te maken, ook de spektakelbelofte werd volledig ingelost. Muzikanten zaten op het puntje van hun

stoel en het publiek luisterde geboeid naar de prachtige klanken.

De opening van de avond werd verzorgd door Petra Kramer, voorzitter van de Dr. Schaepmanharmonie. In haar inleidende woorden benadrukte ze het bijzondere karakter van dit concert; een bigband en een harmonieorkest samen op één podium. Dit werd niet eerder vertoond in Tubbergen.

Eigen geluid en identiteit
Het programma bestond uit een vlotte afwisseling van stukken met een grote variatie, uitgevoerd door
orkest en bigband. Voor beide onderdelen was ruimte voor eigen geluid en identiteit. Mooi waren ook de gezamenlijk uitgevoerde stukken die een extra dimensie gaven voor zowel het publiek als de muzikanten. Er kwamen vele muziekstijlen voorbij waaronder echte harmoniewerken van Gulliver’s Travels, Two Worlds en A Klezmer Karnival tot pure swingstukken zoals Hayburner, Summertime en Too Marvelous For Words.

Prachtige arrangementen
Zanger Richard Daniluk en zangeres Licia Blokzijl namen met verve de zangstukken voor hun rekening. Waar Richard zich uitstekend thuis voelde in de uptempo werken zoals Jump van Van Halen en de twee stukken van De Dijk, schitterde Licia vooral in de prachtige arrangementen van One moment in time en De zee. Maar ook op instrumentaal gebied was er volop moois te horen. Solo’s in de bigband van onder andere Jan Grote Bevelsborg op altsax en Stef Fortkamp op trombone. In het orkest speelden Stan Lucas op trompet, Tineke Zandstra op dwarsfluit en René Koopman op trombone vol overtuiging. Koopman had een extra drukke avond, hij speelde in zowel de bigband als het orkest en was naast het blazen ook regelmatig aan het wisselen van stoel op het podium.

Geslaagd concert
De avond begon om stipt 20.00 uur en werd keurig volgens het programma om 22.00 uur afgesloten.
In het slotwoord bedankte Stef Fortkamp van New Edition het publiek en de muzikanten en trok hij de terechte conclusie dat het een geslaagd concert was. Een prachtige bos bloemen was er voor dirigenten
Paul Rademaker van de bigband en Kimmy Reef van het orkest, als dank voor hun werk en enthousiasme. Het concert werd afgesloten met Ik kan het niet alleen van De Dijk. Onder dat motto werd nadien in het restaurant van de Verdegaalhal nog gezellig nagepraat door muzikanten en publiek.