parallax background

Verdienstelijke eerste prijs voor Dr. Schaepmanharmonie
22 november 2018

A-orkest

Het A-orkest is het harmonieorkest van de vereniging. Het orkest staat onder enthousiaste leiding van dirigente Kimmy Reef. Het orkest bestaat uit leden van verschillende leeftijden en niveaus. Het minimale niveau om zitting te nemen in het A-orkest is het behalen van een A-diploma. Na het behalen van het A-diploma wordt de muzikant uitgenodigd voor het harmonieorkest.

Het harmonieorkest geeft door het jaar heen diverse optredens en is te zien tijdens belangrijke evenementen in Tubbergen. Het harmonieorkest heeft als doel om jong en oud op eigen niveau met plezier muziek te laten maken. Het orkest repeteert iedere dinsdag van 19.30 uur tot 21.30 uur in dorsphuis de Huve.

Stefan Blaak

Stefan Blaak is trompettist en pianist en is onder andere bekend van het pianoduo Blaak. Stefan Blaak studeerde cum laude af aan het conservatorium en gaf sindsdien concerten in verschillende Europese landen en de Verenigde Staten. Momenteel dirigeert Stefan naast de Dr. Schaepmanharmonie ook andere orkesten in de regio.

B-orkest

Het B-orkest van de vereniging bestaat uit muzikanten met meer dan een jaar muzikale ervaring. Het B-orkest staat onder energieke leiding van Dianne Eising. Nadat in het C-orkest een begin is gemaakt met samenspelen wordt hier in het B-orkest verder aan gewerkt. Het doel van het B-orkest is om gevoel voor samenspel verder aan te leren. Tevens wordt er toegewerkt naar een overstap naar het A-orkest. In het B-orkest is iedereen ongeacht leeftijd van harte welkom om mee te spelen. Het B-orkest neemt deel aan gezamenlijke concerten van de vereniging maar heeft ook haar eigen optredens bij onder andere Het Meulenbelt, de Kaliber Kunstenschool en festivals. Het B-orkest repeteert iedere vrijdag van 18.00 uur tot 19.00 uur in dorpshuis de Huve.

Dianne Eising

De muzikale roots van Dianne liggen bij de Almelose Christelijke Harmonie. Aan het conservatorium in Enschede studeerde ze klarinet bij Poliet Vleeschouwer. Dianne heeft tevens een opleiding tot assistent-dirigent gevolgd aan het conservatorium van Arnhem bij Les van Diepen en Harrie Jansen. Het hoofdvakstudie HaFaBra-directie heeft zij in 2008 voltooid aan het conservatorium van Enschede. Dianne is momenteel werkzaam als dirigente bij verschillende orkesten in de regio.

C-orkest

In het C-orkest kun je al na een half jaar muziekles deelnemen om een beetje te gaan wennen aan het samenspelen met anderen en vooral ook om daar een stuk plezier in te gaan ontwikkelen. Dit is het eerste opleidingsorkest van onze vereniging. Ook dit orkest staat onder leiding van Dianne Eising. Het orkest treedt op bij gezamenlijke concerten van de vereniging maar heeft ook haar eigen optredens bij onder andere het Meulenbelt en de Kaliberkunstenschool. Het C-orkest repeteert op vrijdag van 17.30 uur tot 18.00 uur.