parallax background

Slagwerkgroep

Opleidingen
10 maart 2017
Orkesten
12 maart 2017

A-slagwerkgroep

De A-slagwerkgroep is de slagwerkgroep van de vereniging. De slagwerkgroep staat onder de bevlogen leiding van instructeur Jaap Hazewinkel. De groep bestaat uit leden van verschillende leeftijden en niveaus. Het minimale niveau om zitting te nemen in de A-slagwerkgroep is het behalen van een A-diploma. De slagwerkgroep geeft door het jaar heen diverse optredens en is te zien tijdens belangrijke evenementen in Tubbergen. In het verleden heeft de slagwerkgroep van de dr. Schaepmanharmonie belangrijke prijzen binnengehaald op festivals en concoursen. De slagwerkgroep van de vereniging heeft als doel om jong en oud op eigen niveau met veel plezier muziek te laten maken. De slagwerkgroep repeteert iedere woensdag van 19.15 uur tot 20.45 uur in dorsphuis de Huve.
 
Jaap-Hazewinkel

Jaap Hazewinkel

De slagwerkgroep van de Dr. Schaepmanharmonie staat onder leiding van Jaap Hazewinkel. Deze in 1976 geboren Tubbergenaar is zijn leven lang al met slagwerk in de weer geweest. Na de potjes en pannen die hij als kind in elkaar sloeg, werd hij door Piet van Nieuwland opgeleid tot slagwerker bij de Tubbergse harmonie. Henk Blaank bracht hem daarna het tubaspel bij. Zijn brede muzikale interesses werden nog meer gevoed tijdens de opleiding Docent Muziek aan het Enschedese conservatorium. Tegenwoordig is Jaap werkzaam in de handel van bladmuziek en muziekinstrumenten. Daarnaast is hij nog steeds slagwerker, koperblazer, slagwerkdocent en instructeur actief in de Twentse regio.

De B-Slagwerkgroep

De B-slagwerkgroep van de vereniging bestaat uit muzikanten met enkele maanden muzikale ervaring. De B-slagwerkgroep staat onder leiding van de ervaren instructeur Jaap Hazewinkel. Nadat de beginselen van het instrument zijn geleerd op muziekles kan de leerling al snel ervaren hoe fantastisch het is om in een groep samen te spelen. Het doel van de B-slagwerkgroep is om gevoel voor samenspel aan te leren en te zijner tijd de overstap naar de A-slagwerkgroep te maken. In de B-slagwerkgroep is iedereen ongeacht leeftijd van harte welkom om mee te spelen. De B-slagwerkgroep repeteert iedere woensdag van 18.00 uur tot 19.00 uur in dorsphuis de Huve.