Dr. Schaepmanharmonie geeft sprankelend najaarsconcert

Najaarsconcert Dr. Schaepmanharmonie
13 november 2019
Dirigent Kimmy Reef neemt afscheid
20 januari 2020
Laat alles zien

Dr. Schaepmanharmonie geeft sprankelend najaarsconcert

De Verdegaalhal in Tubbergen stond afgelopen zaterdagavond in het teken van het traditionele Najaarsconcert van de Dr. Schaepmanharmonie. Als bedankje aan alle trouwe donateurs, maar ook gewoon voor muziekliefhebbers, werd een toegankelijk en afwisselend concert gehouden.

Het B-orkest trapte het concert af. Onder leiding van Dianne Eising werden enkele vrolijke stukken gespeeld, waarbij vooral het overtuigende ‘Pata Pata’ erg mooi klonk. Het was een knap samenspel tussen Niels Heerdink op trompet en Mart Fortkamp op trombone. Zij maakten het stuk helemaal af.

Slagwerkgroep
Ook de heren- en damesslagwerkers lieten zich dit concert weer van hun beste kant zien en horen. Instructeur Jaap Hazewinkel noemde hun bijdrage in de aankondiging van het eerste stuk al ‘Night of the Toms’. Dat heeft het publiek geweten. Meerdere stukken hadden de tom in de hoofdrol. Uitstekend uitgevoerd werd het stuk met de bijzondere titel ‘Tomato Soup’; een trio voor tom gespeeld door Thijs, Martijn en Jaap. Tevens was deze avond de vuurdoop van de nieuwe lichting slagwerkers; Joey, Marieke en Kasper speelden voor de eerste keer mee tijdens een concert. Dit deden ze met zichtbaar plezier en veel inzet.
A-orkest
Geleid door Kimmy Reef speelde het A-orkest een afwisselend programma. Van een medley met musicalmelodieën en jarentachtig hits tot het ingetogen ‘Anthem’ en spetterende ‘Music’. Mooie solo’s werden gespeeld door Roy Lammerink en Anna Pol op altsax en door Stan Lucas op trompet. In het prachtige concertwerk ‘Voice of the Vikings’ liet het orkest zich van haar meest veelzijdige kant horen. Naast de vele wisselingen in melodieën en tempo werd ook een deel gezongen door het orkest. Het overbekende ‘Malaguena’ bevatte een middenstuk in swingstijl waarbij het orkest als een heuse bigband klonk. Het concert werd afgesloten met het stuk ‘Happy’ van Pharell Williams. B- en A-orkest en de slagwerkgroep maakten samen een spektakel van dit superblije werk.
Lid van het Jaar
Het is een goede gewoonte om tijdens het Najaarsconcert aandacht te besteden aan het Lid van het Jaar. Hierbij wordt niet gekeken naar muzikale kwaliteiten maar naar inzet voor de vereniging. Dit jaar viel de eer te beurt aan Carlijn Brügging. Zij is een zeer gedreven lid dat zich inzet voor de jeugdcommissie en de website. Bovendien wordt nooit vergeefs een beroep op haar gedaan.
Jubilarissen
Een andere traditie die gehandhaafd blijft is het huldigen van jubilarissen. Deze avond werd een indrukwekkende rij mensen naar voren gehaald om een onderscheiding en bloemen in ontvangst te nemen. Begeleid door mooie woorden van voorzitter Petra Kramer werden achtereenvolgens onderscheiden: Maaike Boswerger, Brechtje Lenferink, Carlijn Brügging, Iris Harmsen en Ruud de Vries (12,5 jaar lid), Elke Meijerink (25 jaar), Ronny Velthuis (40 jaar) en Gerard Tassche (60 jaar). Ook Gerrit Echtermeijer werd genoemd als 60- jarig jubilaris, helaas was hij door andere verplichtingen verhinderd.
Inzet en aanwezigheid
Het concert werd om 22.00 uur afgesloten door Petra Kramer, waarbij de dirigenten bedankt werden voor hun inzet en het publiek voor hun aanwezigheid en applaus. De avond werd aansluitend voortgezet in het restaurant van de Verdegaalhal waar nog gezellig nagepraat werd.