Verdienstelijke eerste prijs voor Dr. Schaepmanharmonie

Orkesten
12 maart 2017
Concert ‘Big Harmony’ 25 mei 2019
22 mei 2019
Laat alles zien

Verdienstelijke eerste prijs voor Dr. Schaepmanharmonie

Zondag 18 november heeft het A-orkest van de Dr. Schaepmanharmonie deelgenomen aan een muziekconcours in Zutphen.

Na enkele maanden van voorbereiding was het orkest er klaar voor en kon de confrontatie met de jury worden aangegaan. ’s Ochtends om half acht vertrok de bus met muzikanten richting Hanzehof en ondanks het vroege tijdstip zat de stemming er al snel in. Op gedreven maar ook ontspannen manier was toegewerkt naar deze dag, en het vertrouwen in een goed resultaat was er.

Omdat het orkest al vele jaren niet meer op concours geweest was, diende het uit te komen in de vijfde klasse. Om 10 uur werd het concours geopend en direct daarna was de Dr. Schaepmanharmonie aan de beurt om als eerste orkest te spelen in de prachtige theaterzaal. Onder leiding van Kimmy Reef werd gestart met het inspeelwerk Hymn of Glory van Bert Appermont. Aansluitend werd gespeeld Columbus van Rob Goorhuis, een werk in vier delen dat vertelt over de avonturen van de beroemde ontdekkingsreiziger. Het tweede stuk was Accretio van Eric Swiggers. Dit werk gaat over een kunstwerk aangeboden aan de gemeente Laarbeek bij het ontstaan van deze gemeente, uit een fusie van vier gemeenten in Noord Brabant.

Na het spelen was tevredenheid over de geleverde prestatie de grootste gemene deler in het orkest. De muzikanten wisten dat eruit was gehaald wat erin zat, en gaven zich over aan de kundige oren van de jury. De tijd tot de bekendmaking van de uitslag werd doorbracht met samen koffie drinken, broodjes kroket eten en luisteren naar de andere orkesten van het ochtendprogramma.

Om 12.45 uur werd de juryuitslag bekendgemaakt en mocht voorzitter Petra Kramer naar voren komen. Daar werd verteld dat de jury de uitvoering had gewaardeerd met een puntenaantal van 80,08: goed voor een eerste prijs. Onder tevreden applaus van muzikanten, de dirigente en meegereisde supporters werd het certificaat tezamen met het juryrapport overhandigd.

Op de terugweg naar Tubbergen werd het volledige juryrapport voorgelezen en aandachtig aangehoord. Mede door de overwegend positieve kritieken van de jury werd ook de terugreis een erg gezellige onderneming.

Terug in op het thuishonk togen de muzikanten naar ’t Oale Roadhoes waar onder het genot van een hapje en drankje nog gezellig werd nagekaart. Het orkest kijkt terug op een mooie dag waarop naar vermogen gemusiceerd werd, maar vooral ook eenheid en gezelligheid duidelijk aanwezig waren.